Direct advies nodig? Bel 0528 23 49 09

facebook linkedin
  • Banner 1
  • Banner 2
  • Banner 3
  • Banner 4

VAR 2014 ook in 2015 geldig

Verklaring arbeidsrelatie (VAR)

VAR staat voor verklaring arbeidsrelatie en is voor de meeste freelancers of zelfstandigen zonder personeel van redelijk belang om geen problemen te krijgen met de fiscus. In sommige gevallen kan het namelijk onduidelijk zijn of er sprake is van en opdracht of meer een vaste dienst betrekking. Een VAR geeft dan duidelijkheid voor u en uw opdrachtgever.

VAR Hoogeveen

Geldigheid VAR

Een VAR is normaliter van 1 januari tot en met 31 december geldig van het betreffende jaar. Onze staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën wil de overgang naar een VAR-webmodule zo soepel mogelijk laten verlopen. Daarom heeft hij de geldigheidsduur van de voor het kalenderjaar 2014 afgegeven VAR (Verklaring Arbeidsrelatie) met enkele maanden verlengd. De VAR van 2014 kan eveneens in 2015 dan nog een aantal maanden worden gebruikt.

Var aanvragen voor 2015

Een verzoek voor een VAR voor het jaar 2015 hoeft dan ook niet te worden gedaan. Om te voorkomen dat onzekerheid bij de gebruikers van de VAR en een massale toeloop bij de Belastingdienst (waaronder de Belasting Telefoon) ontstaat, is het nodig dat de Belastingdienst de laatste week van juli en de maand augustus benut voor de communicatie hierover.

Wetsvoorstel

De verlengde geldigheidsduur heeft alles te maken met het nog in te dienen wetsvoorstel waarin de medeverantwoordelijkheid voor de opdrachtgever voor de juistheid van de VAR-aanvraag wordt geregeld. Wiebes verwacht dit wetsvoorstel eind augustus naar de Tweede Kamer te kunnen sturen.

Aanvragen

Wilt u een VAR aanvragen, dit kan online op de website van de belasting dienst, KLIK HIER.

Nieuws

meer nieuws