Direct advies nodig? Bel 0528 23 49 09

facebook linkedin
  • Banner 1
  • Banner 2
  • Banner 3
  • Banner 4

Hoog BTW tarief kost banen

Wanneer het kabinet gaat doorzetten en de BTW gaat verhogen van de diensten en producten die nu in het lage tarief vallen, dan gaat dat banen kosten. Het plan om de lage tarieven te gaan afschaffen en alles op het hoge tarief te zetten gaat de schatkist vier tot vijf miljard euro opleveren.

MKB Nederland

MKB Nederland is woedend over het plan van de regering. “Dit gaat banen kosten, vooral voor de ondernemers die de crisis maar net hebben overleeft” zegt voorzitter Michaël van Straalen. MKB Nederland is dan ook van mening dat dit besluit het niet mag halen in de tweede kamer.  

Plan van het kabinet kost banen

Michaël van Straalen onderbouwt waarom het optrekken van het lage BTW tarief naar het hoge banen gaat kosten. Vooral de branches waar kapper, schoenmakers, fietsenmakers, tuinbouw, schilders en de recreatiesector onder vallen krijgen het zwaar. Maar wat te denken van bioscopen, musea, sport en podia organisaties, deze kunnen wellicht de deur direct wel dicht gaan doen.

Op de korte duur zullen meer dan 50.000 banen verdwijnen hierdoor en dat is dan nog maar het begin, op de lange termijn komen hier nog duizenden banen bij. Hier zitten wij allemaal niet op te wachten.

Nieuws

meer nieuws