Direct advies nodig? Bel 0528 23 49 09

facebook linkedin
  • Banner 1
  • Banner 2
  • Banner 3
  • Banner 4

Jaarrekening

De jaarrekening is belangrijk, omdat deze een overzicht geeft van de financiële situatie van het bedrijf. Daarnaast is de onderneming verplicht ieder jaar een jaarrekening naar de Kamer van Koophandel te sturen. Adcom Accountancy kan voor u de jaarrekening samenstellen, controleren en beoordelen.

Wat houdt een jaarrekening precies in?

De jaarrekening is een overzicht van de financiële situatie van de onderneming afgelopen boekjaar. De jaarrekening bestaat uit een balans, een winst- en verliesrekening en een toelichting op deze onderdelen. Het boekjaar loopt hierbij hetzelfde als een kalenderjaar, wat betekent dat de jaarrekening en de balans meestal op 31 december worden opgeleverd.

Balans

De balans bestaat uit een overzicht van de bezittingen, schulden en eigen vermogen op een bepaald moment. Als de balans onderdeel is van de jaarrekening, is dit moment hetzelfde als het boekjaar van de jaarrekening, maar de balans kan in principe elk moment worden opgesteld. Aan de balans kunt u zien of er sprake is van een positief of negatief eigen vermogen. Adcom Consultancy en Belastingadvies maakt voor uw onderneming de balans op en voegt deze toe aan de jaarrekening.

Winst- en verliesrekening

De winst- en verliesrekening geeft een overzicht van alle inkomsten en uitgaven in een bepaalde periode. Dit wordt ook wel de resultatenrekening of exploitatierekening genoemd. Aan het einde van dit overzicht kunt u de behaalde winst of het verlies zien. De winst- en verliesrekening is niet hetzelfde als de balans en het berekenen ervan is vaak een gecompliceerde klus. Daarom kunt u bij Adcom Consultancy terecht voor het opstellen van een nauwkeurige resultatenrekening.

Mogelijkheden

Bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden die Adcom Consultancy u kan bieden op het gebied van de jaarrekening?
Lees er dan meer over op onze website www.adcomconsultancy.nl of bel met een van onze adviseurs op 0528 – 234909 voor informatie en advies.

U kunt ook informatie opvragen middels het contactformulier.

Nieuws

meer nieuws